Свойства

Чистият въздух вече е една осъзната нужда. Качеството на въздуха във вътрешното пространство на обществени сгради и частни жилища често не е на желаното ниво. Причина за това е херметическата обвивка от топлоизолационните материали на сградите, химикалите използвани в бита и промишлеността, както и недостатъчното проветряване и възможност за достигане на свеж въздух в помещенията. Едни от основните замърсители на въздуха в помещенията, за които често не подозираме са някои интериорни бои, подови настилки и лепила за тях, лепила и лакове ползващите се в мебелната промишленост, почистващи препарати, цигарeн дим и много други химически съединения част от околната среда , които вредят на хората бавно и продължително. Едно от решенията за комфорта във вътрешната среда на сградите е Knauf Cleaneo® Akustik - технология, която пречиства въздуха (благодарение на съдържащият се в ядрото на плоскостта минерал зеолит) и подобрява средата на живот.

Плоскоститe Knauf Cleaneo® Akustik участват ефективно в процеса на подобряване акустиката в помещенията, като имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото. Това свойство се дължи основно на отворите по цялата повърхност на плоскостта, които разсейват звуковите вълни. Перфорираната плоскост има лицева и обратна страна, като лицевата страна на плоскостта е  картонена за по-добра и лесна обработка, а обратната е кашинара с акустичен воал, който спомага за по-добри акустични показатели и бива в бял и черен цвят.

Дизайнът е още едно важно качество на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik. За разлика от повечето акустични продукти, плоскостите имат голяма възможност да предоставят иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията с набор от различни по размер и форма перфорации. Тези перфорации спомагат освен за акустика и за един по-интересен и впечатляващ готов продукт, който да се хареса на потребителите и да разчупи стандартната визия на помещенията.
 

Плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik са перфорирани плоскости, които съдържат в гипсовото си ядро специални каталитични вещества. Те преобразуват миризливи и вредни вещества в безвредни. Осъществява се каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на добавките, така че продължителността на действие на Knauf Cleaneo® Akustik е практически неограничена. Разграждането на вредните вещества може да бъде ускорено от движения на въздуха в помещението /напр. от тавански вентилатор, климатична инсталация и др./. При перфорираните плоскости се постига по-бързо разграждане на вредните вещества и чрез по-голямата ефективна повърхност на плоскостите. Продължителността на процеса на разграждане, в зависимост от концентрацията на веществата, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха, възлиза на няколко часа.

СЪВЪРШЕНА АКУСТИКА

Съвършена акустика

Акустичният комфорт е важна цел при проектиране на жилищни и обществени сгради.
Плоскостите Cleaneo® Akustik подобряват акустиката в помещенията, като по този начин осигуряват здравословен микроклимат на работното място, у дома и в сгради с високо шумово замърсяване.
повече
АТРАКТИВЕН ДИЗАЙН

Атрактивен дизайн

Дизайнът е сред основните предимства на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik. Те предоставят атрактивни решения за завършване на помещенията с богат набор от различни по размер и форма перфорации. С Cleaneo® получавате впечатляващ готов продукт и разчупвате стандартната визия на помещенията.
повече
ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ

По-чист въздух

Гипсовите плоскости Cleaneo® Akustik имат иновативна структура и състав за пречистване на въздуха. Благодарение на каталитични вещества в ядрото си и специалните  перфорации, те са постоянно действащ филтър за чист въздух. 
повече

Референтни обекти