Кнауф България

За нас

KNAUF БЪЛГАРИЯ

”Кнауф” е семейна фирма, основана от братята д-р Алфонс и Карл Кнауф през 1932 г. в гр. Ипхофен, Германия. Представителствата на Кнауф са в 86 държави, а екипът наброява повече от 35 000 души.

"Къщата на Платнаров" е проектирана от арх. Никола Лазаров през 20-те години на миналия век като крайградска вила за търговеца на платове Платнаров. Фирма Кнауф купува къщата през 1998 г. и я реконструира съобразно изискванията на НИПК за опазването и като паметник на културата.

Кнауф България ЕООД е създадена през 1993 г. като 100% дъщерно дружество на австрийската Knauf GmbH и със своите системи за сухо строителство се превърна в нарицателно име на пазара на продукти като гипскартон и гипсфазер. Към днешна дата Кнауф България ЕООД е работно място за почти 200 служители, по голямата част от които са в заводите в гр.Видин и с. Медникарово. Административният офис в България се намира в гр.София.

Завод за гипсови строителни плоскости Марица

Завод Марица

През 2007 г. е направена първата копка на завода за гипсови строителни плоскости Марица. Още в края на 2009 г. е започнато тестовото производство, а от 2010 г. заводът е в действие с капацитет на производство от 30 млн. кв. метра годишно. Най-новите инвестиции на фирмата майка са във високотехнологични инсталации за производство на метални профили „Knauf Richter“ и перфорирани гипсови плоскости „Cleaneo® Akustik“ за по-чист въздух и красив дизайн.

Като водещ производител на строителни продукти Кнауф България ЕООД разполага с квалифицирани специалисти, които да откликнат на всеки Ваш въпрос, свързан с наш продукт, система или обект.

Завод в гр. Видин

Завод Видин

Разположен в триъгълник между три държави (България, Сърбия и Румъния), директно на брега на Дунав, заводът за гипсфазерни плоскости в гр. Видин е един от най-големите работодатели в района. В гр.Видин се произвеждат около 4 млн. кв. метра годишно гипсфазерни плоскости с приложение за сухи подове и стени. Към най-големите клиенти се числи индустрията за готови дървени и сглобяеми къщи в Австрия, Швейцария и Италия, като за тези държави се експортира 90% от продукцията.

Контакти

1
Телефон:
0700 300 03
2
Адрес:
гр. София, ул. Ангелов връх 27